Lansare Google Analytics 5.4.3

20 iulie 2015

Plugin-ul Google Analytics de la Yoast avea optiunea de adaugare a unei etichete de remarketing (remarketing tag), insa nu toti utilizatorii aveau acces la aceasta, fiind destul de greu de gasit. La sfarsitul saptamanii trecute, Yoast a facut public pe blog-ul companiei faptul ca aceasta optiune a fost introdusa in setarile plugin-ului.

Pentru a intelege de ce este atat de importanta aceasta schimbare, trebuie sa intelegi conceptul de remarketing. Remarketing-ul permite afisarea unor anunturi persoanelor care au accesat in trecut site-ul, atunci cand acestea viziteaza alte site-uri. De exemplu, un vizitator paraseste site-ul fara a cumpara un produs, dar a accesat unele produse inainte sa acceseze un alt site. Produsele pe care le-a vizionat pe site-ul tau, vor fi afisate sub forma de anunturi pe alte site-uri pe care le acceseaza.

Odata cu lansarea Google Analytics 5.4.3, Yoast atrage atentia utilizatorilor asupra faptului ca exista legi care vizeaza cofidentialitatea si utilizarea cookie-urilor. Acestea difera de la o zona la alta, de aceea este bine ca utilizatorii sa se informeze cu privire la legile valabile in zonele de unde provine publicul tinta.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram