Google penalizeaza paginile "doorway"

31 martie 2015

Echipa Google lucreaza in permanenta la imbunatatirea serviciilor si cauta noi modalitati de a oferi utilizatorilor informatii relevante atunci cand inregistreaza o cautare in motorul de cautare. Google a anuntat oficial ca va lansa un nou update care va penaliza paginile doorway pentru a reduce impactul pe care spam-urile web il au asupra utilizatorilor. Compania spune ca site-urile care realizeaza campanii de tipul doorway vor observa schimbari majore odata cu lansarea acestui update.

Paginile doorway sunt create cu scopul de a obtine o pozitionare buna in motorul de cautare Google pe anumite cuvinte cheie prestabilite. Google sustine ca acestea pot induce in eroare utilizatorul, facandu-l sa dea click pe o pagina care contine informatii irelevante.

Cum descopera Google paginile doorway?
- intentioneaza sa obtina o pozitionare in motorul de cautare pe termeni generici, chiar si atunci cand continutul paginii este foarte specific;
- continut duplicat pe mai multe pagini din site;
- sunt special concepute pentru a atrage cat mai multi vizitatori, fara sa le ofere informatiile pe care le doresc;
- paginile nu pot fi accesate usor din alte parti ale site-ului;
- alte pagini componente ale site-ului contin link-uri catre pagina respectiva.

Daca site-ul tau contine elementele mentionate mai sus, cel mai bine ar fi sa le elimini inainte ca Google sa iti penalizeze site-ul.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram