Algoritmul Google pentru site-urile disponibile pe dispozitive mobile

6 aprilie 2015

Dupa o lunga perioada de timp in care au aparut zvonuri despre faptul ca Google lucreaza la un algoritm care penalizeaza site-urile care nu sunt responsive, compania a facut anuntul oficial. Scopul acestui update este de a ajuta site-urile care sunt "mobile-friendly" sa obtina o pozitionare mai buna in motoarele de cautare, atunci cand un utilizator inregistreaza o cautare de pe tableta sau smartphone. Lansarea oficiala a acestui algoritm va avea loc in data de 21 aprilie, ceea ce inseamna ca toti antreprenorii online care nu au un site responsive, sa profite de acest timp pentru a-si optimiza site-ul, inainte sa fie penalizat de Google.

O caracteristica importanta a noului algoritm va fi analizarea fiecarei pagini componente a site-ului. Cu alte cuvinte, daca site-ul tau este compus atat din pagini optimizate pentru dispozitivele mobile, cat si din pagini care nu sunt optimizate, Google le va analiza separat si va oferi o pozitionare mai buna in motorul de cautare celui care este optimizat pentru telefoane mobile si tablete.

Cum poti afla daca site-ul tau indeplineste cerintele Google? 

Google a creat un instrument care ii ajuta pe antreprenori sa testeze daca site-ul lor este mobile-friendly. Google a tinut sa precizeze ca nu exista cale de mijloc atunci cand vine vorba de disponibilitatea unui site pentru dispozitive mobile: ori este responsive, ori nu. De aceea, atunci cand actualizezi o pagina este bine sa te utilizezi de instrumentul pe care Google ti-l pune la dispozitie. Daca site-ul tau nu trece testul unui site responsive, inseamna ca trebuie sa lucrezi la design-ul paginilor. Spre exemplu, WordPress ofera o multime de teme care se adapteaza in functie de dispozitiv: laptop, telefon mobil sau tableta.

Disponibilitatea site-urilor pe dispozitive mobile joaca un rol esential in dezvoltarea unei afaceri, atat pentru obtinerea unei pozitionari bune in motoarele de cautare, cat si pentru satisfacerea nevoilor clientilor tai. Datorita acestui aspect, se preconizeaza ca noul algoritm Google va avea un impact mult mai mare asupra afacerilor online decat au avut Google Penguin sau Google Panda.

Site-ul tau nu este responsive? SEOelite te ajuta ca site-ul tau sa indeplineasca toate criteriile pe care le ia in calcul Google.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram