Cum sa personalizezi rezultatele motoarelor de cautare?

16 aprilie 2015

Daca in urma cu cativa ani, indiferent de motorul de cautare folosit rezultatele erau aceleasi, astazi fiecare utilizator are parte de o experienta de navigare personalizata. Google personalizeaza rezultatele unei cautari in functie de mai multe aspecte, cum ar fi locatia persoanei care inregistreaza cautarea sau ce dispozitiv utilizeaza.

Locatia utilizatorului
Acesta este unul dintre cei mai importanti factori de personalizare a rezultatelor afisate in urma inregistrarii unei cautari in motoarele de cautare. De exemplu, o persoana din Bucuresti, atunci cand va cauta cuvantul "pizza" va primi o lista de pizzerii din Bucuresti. Pentru a aparea in rezultatele motoarelor de cautare personalizate in functie de oras, site-ul tau trebuie sa fie relevant acelui oras.

Istoric
Site-urile pe care le acceseaza in mod regulat un utilizator influenteaza rezultatele motoarelor de cautare Google si Bing. Atunci cand un potential client ajunge pe site-ul companiei tale, acesta trebuie sa aiba parte de o experienta placuta astfel incat sa revina ori de cate ori doreste sa achizitioneze un produs nou sau cauta anumite informatii.

Conexiunile din social media
Pentru a oferi informatii cat mai relevante cautatii tale, motoarele de cautare folosesc retelele de socializate. De exemplu, daca un utilizator este conectat cu un prieten care a scris o recenzie unui restaurant, acel restaurant va ocupa o pozitionare mai buna in rezultatele motoarelor de cautare atunci cand utilizatorul respectiv inregistreaza o cautare de tipul "restaurant traditional".

Site-ul tau trebuie sa fie disponibil pe telefon si tableta
Disponibilitatea site-ului tau pe toate dispozitivele mobile este la fel de importanta pentru Google cum este pentru clientii si potentialii clienti. Incepand cu 21 aprilie Google va penaliza site-urile care nu sunt disponibile pe telefonul mobil si tableta, asadar, mai ai la dispozitie foarte putin timp pentru a pune la punct acest aspect.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram