A fost lansat Google Penguin 3.0

22 octombrie 2014

Algoritmul Penguin a fost lansat in 24 Aprilie 2012. De atunci, mai multe imbunatatiri au fost aduse acestui algoritm, versiunea 3.0 fiind lansata in urma cu doar cateva zile. Fiecare actualizare are rolul de a penaliza site-urile care nu respecta regulamentul Google, prin reducerea vizibilitatii in motoarele de cautare.

Foarte multi detinatori de site-uri asteptau cu nerabdare aparitia unei noi versiuni Google Penguin. Motivul este cat se poate de simplu: daca site-ul tau a fost penalizat de algoritmul Google Penguin, va trebui sa astepti o noua versiune pentru ca acesta sa nu mai fie afectat, daca nu stergi imediat backlink-urile datorita carora ai fost penalizat. Spre deosebire de alti algoritmi precum Panda, Penguin este lansat in toata lumea. Ceea ce inseamna ca nu conteaza tara, regiunea sau limba in care este site-ul tau.

Cum a afectat Google Penguin pozitionarea site-urilor in motoarele de cautare?

Versiunea Penguin 1.0 - lansata in 24 Aprilie 2012 a influentat 3.1% din cautari
Versiunea Penguin 1.1 - lansata in 26 Mai 2012 a influentat mai putin de 0,1% din cautari
Versiunea Penguin 1.2 - in jur de 0,3% din cautari au fost influentate de aparitia acestei versiuni in 5 Octombrie 2012
Versiunea Penguin 2.0 - lansata in 22 Mai 2013, a influentat 2,3% din cautari
Versiunea Penguin 2.1 - lansata in 4 Octombrie 2013, a influentat in jur de 1% din cautari
Versiunea Penguin 3.0 - lansata in 21 Octombrie 2014, a influentat mai putin de 1% din cautarile in engleza.

Ce aduce in plus Penguin 3.0?

In mare parte Penguin 3.0 este similar cu celelalte versiuni, scopul fiind acelasi: de a imbunatati rezultatele motoarelor de cautare prin eliminarea si penalizarea backlink-urilor. Angajatii Google afirma ca versiuni ale algoritmului Penguin vor fi lansate mai des, ceea ce reprezinta o veste buna pentru toti utilizatorii care apeleaza la tehnici profesionale de SEO.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram