Vesti bune: WordPress adauga unelte de SEO „avansate”

5 octombrie 2016

WordPress vine cu o propunere pe care proprietarii de site-uri construite pe platforma open source nu o pot refuza, aoperind astfewl nevoia de SEO basic de care au cea mai mare nevoie antreprenorii online pentru optimizarea initiala si mentenanta. Ei bine, uneltele „avansate” de SEO de la WordPress vin sa raspunda exact acestor nevoi primare de optimizare pentru motoarele de cautare.

La inceputul acestei saptamani WordPress.com anunta cu „surle si trambite”, dar si pentru cine avea urechi sa auda si ochi sa citeasca un set de unelete pe care le-a numit generic „Advanced SEO Tools” si cu care spera sa ofere un suport mai bun proprietarilor de site-uri in vederea optimizarii pentru motoarele de cautare. Desi acestea unelte ii vor face sa rada pe cei cu experienta in SEO, pentru cei care nu au mai avut vreodata un site se vor dovedi extrem de folositoare. În pachetul lansat au fost introduse trei unelte care vin cu urmatoarele functii:

  • posibilitatea de a scrie descrieri meta personalizate pentru articole;
  • posibilitatea de a scrie personalizat diferite elemente din titlurile paginilor pentru a oferi informatii mai relevante despre continut. Astfel, titlurile paginilor pot fi formatatate asa: Titlu articol | Nume site | Introducere
  • un tool de previzualizare care va oferi o imagine despre cum va arata URL-ul in lista de rezultate afisate in urma cautarilor pe Google, dar si o previzualizare a postarilor de pe Facebook sau Twitter.

Bineinteles, WordPress nu vine cu ceva nou odata cu lansarea acestor unelte „avansate”. Functiile de baza pe care le propune sunt suficiente pentru o optimizare initiala, dar si pentru construirea unui continut „prietenos” pentru motoarele de cautare si retelele sociale, acoperind astfel aspecte vitale pentru utilizatorii debutanti.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram