Optimizare SEO WordPress

2 iulie 2014

WordPress este una dintre cele mai performante platforme cand vine vorba de optimizarea SEO. Optimizarea SEO joaca un rol important in dezvoltarea afacerii tale si necesita o atentie sporita la detalli, ceea ce ajuta la imbunatatirea functionalitatii si uzabilitatii site-ului tau. O optimizare realizata corect ajuta la cresterea numarului clientilor si al abonatilor la newsletter.

Continutul reprezinta un element esential in optimizarea SEO eficienta. Fiecare text trebuie sa fie conceput pentru vizitatori si nu pentru motoarele de cautare, adica sa fie scris intr-un mod usor de inteles si de parcurs iar cuvintele cheie folosite trebuie sa puna in valoare tema principala a articolului. Printr-un continut de calitate obtii aprecierea vizitatorilor, ceea ce duce la marirea traficului pe site si la o mai buna vizibilitate pe internet. Pe langa calitatea postarilor, regularitatea cu care acestea sunt adaugate pe site-ul tau este foarte importanta. Recomandabil este sa adaugi minim 3-4 articole pe saptamana. Astfel, le reamintesti permanent clientilor de existenta ta in mediul online si in decursul a cateva luni vei observa o pozitionare mult mai buna in rezultatele motoarelor de cautare.
Legaturile permanente sau permalink-urile (URL-ul fiecarui articol postat) folosite trebuie sa fie scurte si usor de inteles. Atunci cand adaugi un articol in WordPress, sub titlul articolului apare "legatura permanenta" care va copia automat titlul articolului. Daca te-ai razgandit asupra titlului, WordPress nu il va modifica automat. Tocmai de aceea, ai posibilitatea de a modifica legatura permanenta de cate ori doresti. In plus, atunci cand adaugi imagini asigura-te ca folosesti cuvinte cheie in denumirea pozei. De exemplu daca este o poza cu o pisica foloseste cat.jpg in loc de DSC3849.jpg.
Adaugarea articolelor pe site-urile de socializare contribuie la optimizarea SEO eficienta pentru site-ul tau. Distribuie si alte articole care ti-au atras atentia si care ti s-au parut interesante, nu doar pe cele din cadrul site-ului tau. Oamenii vor aprecia acest lucru si la randul lor, vor distribui articolele tale.
Timpul de incarcare al site-ului contribuie la pozitionarea in rezultatele motoarelor de cautare. Asigura-te ca site-ul tau se incarca rapid, sterge elementele care ingreuneaza incarcarea paginilor  si foloseste un plugin din cadrul WordPress care ajuta la incarcarea rapida a paginilor.

WordPress iti pune o dispozitie o serie de instrumente care ajuta la optimizarea rapida a site-ului tau. Noi te ajutam sa folosesti eficient aceste instrumente!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram