Importanta utilizarii Google Analytics pentru site-ul tau

27 aprilie 2015

Analytics este serviciul gratuit oferit de Google care ofera utilizatorilor statistici si instrumente pentru o mai buna optimizare SEO si pentru a indeplini obiectivele de marketing propuse. Cu alte cuvinte Google Analytics te ajuta sa iti cunosti mai bine clientii si publicul tinta astfel incat sa realizezi campanii de marketing care sa le starneasca interesul si care, totodata, sa aiba un impact pozitiv in procesul de dezvoltare al afacerii tale online.

Cele mai importante beneficii ale utilizarii serviciului Google Analytics:

1. Afla unde merg vizitatorii site-ului tau dupa ce parasesc pagina web
Comportamentul vizitatorilor in mediul online este esential pentru a le intelege mai bine dorintele si asteptarile din punct de vedere al companiei si al produselor sau serviciilor pe care le oferi. Avand la dispozitie toate aceste informatii, vei stii ce canale media sunt preferate de clientii si potentialii tai clienti. Construieste apoi campanii de marketing pe acele canale si urmareste succesul pe care acestea il au.

2. Poti personaliza rapoartele Analytics
Serviciul Google Analyics este flexibil si permite personalizarea rapoartelor. Utilizatorii nu sunt limitati doar la urmarirea paginilor, ci si a categoriilor, etichetelor sau sectiunilor site-ului. Google Analitycs ofera statici pe trei nivele:
- pagina (compararea a doua pagini din categorii diferite);
- sesiune (pentru a verifica daca un utilizator este logat sau nu);
- vizitator (compararea a doua tipologii diferite de vizitatori).

3. Monitorizarea butoanelor din social media
Obiectul companiilor care utilizeaza social media este de a face cunoscute produsele si serviciile pe care le ofera, dar si pentru a crea postari care ajung virale. Monitorizarea butoanelor de distribuire a continutului de pe site prin intermediul social media ii ajuta pe utilizatori sa-si concentreze atentia asupra vizitatorilor care au o influenta mare pe retelele se socializare si care ne pot ajuta sa ne indeplinim obiectivul.

Alte beneficii ale utilizarii serviciului Google Analytics:

- este gratuit;
- contine instrumente eficiente, care sunt usor de utilizat;
- monitorizarea rapida a unei campanii;
- poti trimite clientilor rapoarte personalizate pe email;
- integrare AdWords;
- noi optiuni sunt adaugate periodic;
- testarea rapida a unei campanii.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram