Google investigheaza un hacker polonez care fura trafic de pe alte site-uri

22 februarie 2016

Printr-o postare pe blog, Seo RoundTable atrage atentia webmasterilor asupra unui hacker care incearca sa pacaleasca Google in ceea ce priveste pozitionarea site-ului in rezultatele motorului de cautare. Informatiile sunt preluate de pe versiunea poloneza a forumul Google Webmaster Help. Un utilizator al carui site a fost afectat de hacker-ul polonez a postat pe forum:

"Un hacker acceseaza un site (site A) si pune in iframe subpagini cu copiile paginilor de pe alte site-uri (site B). Persoanele care detin site-ul (site B) nu sunt atacate de hacker, ci acesta doar copiaza codul de pe site si il pune pe site-ul A. Problema este ca algoritmul Google considera, in majoritatea cazurilor, versiunea puna de hacker pe site-ul A ca fiind cea originala si, ca urmare, site-ul B dispare din rezultatele motorului de cautare. Chiar si dupa ce adresa site-ului A este stearsa din indexul Google, site-ul B nu revine in rezultatele motorului de cautare.

(...) Am dori ca cineva de la Google sa rezolve aceasta problema, deoarece situatia se inrautateste in fiecare zi si afecteaza multe site-uri. Suntem victime nevinovate ale unei probleme pe care o are algoritmul care citeste copia ca fiind originalul si care apoi elimina site-ul original din clasament."

Michal Wicinski, care ocupa functia de Search Quality Strategist la Google a solicitat mai multe informatii de la utilizatorul care s-a confruntat cu aceasta problema "Dati-mi , va rog, unele URL-uri de pe site-ul dumneavoastra care considerati ca sunt afectate de aceasta problema. Pe baza acestora voi putea fie sa va ajut personal, fie sa pases problema colegilor mei ingineri." Dupa ce a primit raspuns, Michal a apelat la ajutorul echipei pentru a remedia problema "echipa care este responsabila de aceasta parte a motorului de cautare lucreaza la rezolvarea acestei probleme".

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram