Avantajele guest blogging-ului pentru SEO

16 februarie 2015

Guest blogging-ul este o metoda eficienta de a creste traficul pe blog si se caracterizeaza prin scrierea si publicarea unor articole care trateaza o tema anume, pe alte blog-uri din acelasi domeniu de activitate. Guest blogging-ul poate aparea in doua feluri: atunci cand tu esti cel care scrie un articol care este mai apoi postat pe un alt blog decat cel personal sau atunci cand altcineva scrie un articol care sa apara pe blog-ul tau.

Guest blogging-ul aduce beneficii afacerii tale doar atunci cand este utilizat ca un instrument care are rolul de a indeplini obiectivele stabilite initial. Asadar, inainte de a apela la guest blogging, constuieste fiecare obiectiv pe care iti doresti sa il indeplinesti. Cele mai importante avantaje pe care ti le ofera guest blogging-ul sunt:

Trafic de calitate - traficul de calitate este elementul principal care conteaza pentru orice site, magazin online sau blog. Prin guest blogging pe site-ul tau ajung doar persoane interesate de produsele sau serviciile tale. Traficul obtinut astfel aduce mult mai multe beneficii afacerii tale, decat traficul provenit din orice alta sursa (SEo, Social Media Marketing etc.).

Influenta in mediul online - postarile pe alte blog-uri mult mai cunoscute decat al tau reprezinta o posibilitate de a avea impactul dorit asupra potentialilor clienti si de a-ti face cunoscuta afacerea. Spre deosebire de o postare pe blog-ul tau, guest blogging-ul ajunge la un numar mult mai mare de utilizatori, fiind o combinatie intre publicul tau si cel al persoanei pe blog-ul careia postezi.

Credibilitate in randul clientilor - pentru a obtine increderea clientilor in produsele si serviciile tale nu este suficient ca acestea sa fie de calitate. Atunci cand un lider in domeniul tau de activitate alege sa colaboreze cu tine prin guest blogging este un indicator important al credibilitatii, iar sansele ca vizitatorii sa se tranforme in clienti cresc foarte mult.

Ajuta la construirea profilelor in Social Media - in majoritatea cazurilor guest post-urile sunt distribuite de catre cititori pe retelele de socializare. Faptul ca acestea pot duce la lungi dezbateri despre subiectul vizat, iti ofera mai multe perspective ale aceluiasi subiect si te ajuta sa iti perfectionezi abilitatile de a scrie.

Atunci cand un alt blogger posteaza pe blog-ul tau este important sa dezvolti o relatie cu acesta. Cele mai bune practici in acest caz sunt:
- sa ii multumesti persoanei ca a ales sa posteze pe site-ul tau;
- promoveaza-l pe retelele de socializare (Facebook, Twitter, YouTube etc.);
- raspunde comentariilor atat de pe blog, cat si de pe retelele de socializare.

In concluzie, guest blogging-ul este o modalitate eficienta de a atrage un numar mai mare de vizitatori si te ajuta sa iti construiesti reputatia in mediul online.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram