5 instrumente SEO gratuite pentru afaceri online

6 iulie 2015

Un site care utilizeaza instrumentele necesare optimizarii pentru motoarele de cautare poate cunoaste rapid succesul in mediul online. O pozitionare buna in rezultatele motoarelor de cautare inseamna mai mult trafic pe site si inregistrarea unui numar mult mai mare de vanzari. Cu atat de multe instrumente seo, orice antreprenor online poate alege uneltele care contribuie la indeplinirea rapida si eficienta a obiectivelor.

Google Analytics
Daca vrei sa primesti informatii precise despre traficul pe site, Google Analytics este solutia perfecta. Aici gasesti toate datele de care ai nevoie, de la numarul vizitatorilor si conversiilor, pana la viteza de incarcare a unei pagini sau dispoziitivul de pe care a fost accesa site-ul (laptop, telefon, tableta).

Google Keyword Planner
Acest instrument te ajuta sa alegi cele mai potrivite cuvinte cheie in functie de campania SEO pe care doresti sa o implementezi. Utilizatorul poate cauta cuvinte cheie si idei pentru grupurile de anunturi in functie de produsele sau serviciile pe care le oferi. De asemenea, poti obtine informatii despre volumul cautarilor in functie de un anumit cheie si despre suma licitata a unui anumit cuvant cheie. Faptul ca poti obtine informatii despre produse sau comportamentul clientilor te ajuta sa identifici rapid elementele care te vor ajuta sa dezvolti o campanie SEO de succes.

Contently 
Asa cum ii spune si numele, Contently ii ajuta pe utilizatorii de Internet, de la persoane individuale, pama la companii cu mii se angajati sa creeze continut de calitate. Contently cuprinde instrumente pentru crearea si prezentarea continutului intr-un mod original.

Yoast SEO
Daca site-ul tau este creat pe platforma WordPress, trebuie sa utilizezi Yoast SEO. Acesta iti permite optimizarea titlurilor, a imaginilor, a descrierilor sau a unui cuvant cheie principal. Yoast SEO iti ofera libertatea de a alege cum va fi prezentat site-ul tau in motorul de cautare Google.

QuickSprout 
Atunci cand iti doresti o analiza completa asupra site-ului, din punct de vedere al optimizarii SEO, vitezei de incarcare a site-ului, etichetelor, link-urilor, cuvintelor cheie, QuickSprout este solutia perfecta. Este un instrument atat de complex incat ofer si optiunea de comparare a competitorilor.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram