Utilizatorii Google vad peste 30 de experimente in rezultatele motorului de cautare

18 ianuarie 2016

Faptul ca Google dezvolta si testeaza in permanenta felul in care sunt afisate rezultatele unei cautari in motorul de cautare nu mai este nici un secret si majoritatea dintre noi ne-am obisnuit cu acest aspect. Chiar daca unele sunt mai evidente decat altele, asta nu inseamna ca Google nu a mai adus demult imbunatatiri in acest sens. Cu cat influenteaza ranking-ul mai mult, cu atat aceste experimente sunt mai subtile.

Un lucru foarte interesant este faptul ca un utilizator poate vedea pana la 10 experimente in acelasi timp. In acelasi timp insa, un alt utilizator, care se afla in aceeasi locatie, poate vedea cu totul alte experimente. Cu toate ca suntem constienti de faptul ca Google experimenteaza in permanenta lucruri noi in ceea ce priveste afisarea rezultatelor in cadrul motorului de cautare, nu ne-am asteptat sa fie atat de multe. Acum ca stim acest lucru, cu siguranta vom analiza cu mai multa atentie rezultatele unei cautari.

In cadrul unui Webmaster Hangout care a avut loc saptamana trecuta, John Muller a spus " De fiecare data cand inregistrezi o cautare, probabil faci parte din zece, douazeci, treizeci de experimente in acelasi timp. Si toata lumea trece prin acelasi proces, asadar este oarecum normal ca o persoana care sta langa tine sa vada alte rezultate decat cele pe care le vezi tu."

Oricat de multe credem ca stim despre SEO si felul in care sunt afisate rezultatele cautarilor in cadrul motorului de cautare, Google continua sa ne surprinda de fiecare data.

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram